top of page

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΤΥΛ POP-ART!

Γεια σας, γειά σας! Σήμερα το θέμα μας έχει να κάνει με ένα από τα πιο σημαντικά στυλ στην μοντέρνα ιστορία, το pop art style!! Προσωπικά το λατρεύω γιατί χαρακτηρίζεται από μια υπέρμετρη ζωντάνια και αισιοδοξία. Πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του και πως μπορούμε να τα εφαρμόσουμε στο σπίτι μας.

Το pop art στυλ επιστρέφει ολοένα και περισσότερο στην μόδα. Η περίεργη επίπλωση που χαρακτήρισε και στιγμάτισε τα σπίτια της εποχής του '60 με ομοιόμορφα, ζωντανά χρώματα και στρογγυλεμένα σχήματα. Πρόκειται για ένα τέλειο μίγμα vintage και μοντέρνου, με έντονες αντιθέσεις σχημάτων και χρωμάτων. Κυριαρχουν τα χρώματα όπως το κίτρινο, το γαλάζιο, το πορτοκαλί και το ροζ, τα περίφημα ψυχεδελικά χρώματα.

Η διακόσμηση του σπιτιού σε αυτό το στύλ προϋποθέτει οτι είστε ανοιχτόμυαλοι, χωρίς μέτρο. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δυναμικό περιβάλλον, πλούσιο από χαρούμενα χρώματα που θυμίζουν τη δεκαετία του '60, για τους πιο νοσταλγικούς! Χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι υλικών, από γυαλιστερά πλαστικά μέχρι δέρμα και καουτσούκ. Οι χώροι που διακοσμούνται περισσότερο σε αυτό το στύλ είναι το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα, αλλά μπορούν να επιπλωθούν ακόμα και το μπάνιο, τα υπνοδωμάτια αν και σε αυτούς του χώρους τα χρώματα είναι λιγότερο έντονα.

Σαλόνι και τραπεζαρία

Ξεκινώντας από τους τοίχους, αρκεί απλά να βάψετε έναν τοίχο σε έντονο χρώμα, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και τους υπόλοιπους λευκούς, έτσι ώστε να δημιουργήσετε την κατάλληλη αντίθεση. Ένα αντικέιμενο που μπορεί να τονίσει το pop art style είναι ένα κάδρο τς πανέμορφης Marilyne Monroe σε καμβά από έντονα φωτεινά χρώματα. Αυτό το κάδρο πρέπει να τοποθετηθεί σε έναν από τους λευκούς τοίχους, ώστε να μπορεί να ξεχωρίζει.

Χρησιμοποιείστε έναν παλιό καναπέ ντυμένο με κόκκινο έντονο ύφασμα ή αν βρείτε κάποιον συλλεκτικό καναπέ σε σχήμα κόκκινου φιλιού. Το τραπέζι πρέπει να είναι απλό και αυστηρό, είτε σε κάποιο γυαλιστερό πλαστικό, είτε ξύλο. Προτιμούμε οι καρέκλες γύρω από το τραπέζι να είναι διαφορετικών χρωμάτων.

Τη διακόσμηση ολοκληρώνει ένα απλό έπιπλο σε ένα έντονο χρώμα, πορτοκαλί για παράδειγμα, όπου επάνω μπορεί να τοποθετηθεί η τηλεόραση μας.

Για τους ψαγμένους συλλέκτες, ένα παλίο χρωματιστό τηλέφωνο ή ακόμα και ένα vintage juke box, θα ήταν ιδανικό να τοποθετηθεί δίπλα στην είσοδο του σπιτιού!

Κουζίνα

Στην κουζίνα συνήθως περνάμε αρκετό χρόνο της ημέρας, γι' αυτό πρέπει να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που θα μας προσφέρει ηρεμία αλλά και χαρά. Για τους τοίχους επιλέξτε τόνους του γαλάζιου, για τα ντουλάπια και την επίπλωση γυαλιστερό πλαστικό σε απαλού κίτρινους χρωματισμούς. Το ψυγείο πρέπει να είναι αυστηρά αμερικάνικου στύλ, με στρογγυλεμένα τελειώματα, σε χρώματα όπως π.χ το βιολετί ή το λαχανί και όμορφο στρογγυλό τραπέζι με χρωματιστές καρέκλες.

Υπνοδωμάτιο

Γι' αυτό το χώρο χρησιμοποιούμε λιγότερο έντονα χρώματα. Προτιμήστε λευκούς τοίχους διακοσμημένους με έργα ζωγραφικής σε ψυχεδελικά χρώματα. Μια μεγάλη ντουλάπα σε πορτοκαλί χρώμα, σιδερένιο μαύρο κρεβάτι και σεντόνια σε βιολετί χρώματα και ίδιου χρώματος κουρτίνες

Εφαρμόστε τα tips μου και στείλτε μου φωτογραφίες από τα αποτελέσματα. Μέχρι το επόμενο θέμα, σας φιλώ και μην ξεχνάτε: Be {you}nique!!!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page