top of page

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ: 7 tips για να μοιάζει πιο μεγάλο!

Γεια σας, γειά σας! Λοιπόν σήμερα θα μιλήσουμε για το πως μπορούμε να κάνουμε το μικρό μας καθιστικό να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Γι' αυτό σταματήστε να γκρινιάζετε για τον περιορισμένο χώρο, πάρτε χαρτί και μολύβι και ξεκινήστε τις αλλαγές!!

1. Εν αρχή ην το χρώμα!

Βασιστείτε στα ανοιχτά και ντελικάτα χρώματα! Από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα οι πιο απαλές αποχρώσεις βοηθούν τον χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος από οτι είναι στην πραγματικότητα. Το λευκό και οι ψυχρές του αποχρώσεις πρέπει να κυριαρχούν σε έναν μικρό χώρο. Ταβάνι και δάπεδο πρέπει όπωσδήποτε να ακολουθούν αυτή τη λογική. Αν το πάτωμα σας είναι κάποιο σκούρο ξύλο ή καποιο έντονο πλακάκι, βάλτε ένα όμοφο λευκό χαλί και αμέσως ο μικρός χώρος θα αναδειχτεί. Tip: Θα μου πείτε καλά όλα αυτά, αλλά θέλουμε και λίγο χρωματάκι. Για να σπάσετε τη μονοτονία του λευκού, παίξτε με έντονα χρώματα σε λεπτομέρειες! Πορτοκαλί μαξιλάρια, κόκκινα βάζα, πολύχρωμα διακοσμητικά και το σαλόνι σας παίρνει αμέσως κάτι από το στύλ σας!

2. Ο καναπές!!

Σα να λέμε το τιμόνι σε ένα αυτοκίνητο. Το μακιγιάζ σε μια γυναίκα. Το νερό στη θάλασσα. (Ας σταματήσω με τις παρομοιώσεις, νομίζω καταλάβατε την σημασία!). Ο καναπές σε ένα σαλόνι είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Πρέπει να έχει προσωπικότητα και έντονη παρουσία στον χώρο. Γι' αυτό ακόμα και σε έναν μικρό χώρο, θα πρέπει να επιλέξουμε έναν μεγάλο καναπέ κατα προτίμηση γωνιακό. Φανταστείτε έναν μικρό καναπέ σε έναν μικρό χώρο. Το φανταστήκατε?Πόσο φτωχό και ακόμα πιο μικρό θα φαίνεται το σαλόνι σας?? Μεγάλος καναπές λοιπόν και όσο πιο άνετος και λειτουργικός γίνεται.

3. Ποσότητα vs ποιότητα 0-1..

Μην γεμίζετε το χώρο με πολλά έπιπλα και αντικείμενα. Επιλέξτε ένα πιο μίνιμαλ και ελαφρύ στυλ διακόσμησης που θα δώσει ανάσα στο σαλόνι σας. Αφήστε τη μαμά ή τη γιαγιά να γκρινιάζουν που δεν στολίσατε όλα αυτά τα μικροαντικείμενα, τις προσελάνες, την προίκα σας τελοσπάντων.Διαλέξτε πρακτικά έπιπλα πολλαπλών λειτουργιών για οικονομία χώρου: ένας καναπές με αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό του, ένα σκαμπώ που ανοίγει για να βάζετε μέσα τα περιοδικά σας, ένα τραπέζι με συρτάρια για να κρύψετε μέσα φλύαρα αντικείμενα. Το ίδιο ισχύει και για τους τοίχους. Μην τους υπερφορτώνετε με ραφάκια γεμάτα λεπτομέρειες ή πολλά διακοσμητικά που μπερδεύουν και συγχύζουν το μάτι με αποτέλεσμα να κλείνει ο χώρος.

4. Νοικοκυρευτείτε..!(και δεν αναφέρομαι μόνο στα κορίτσια...)

Εντάξει μην αγχώνεστε, δεν λέω να γίνουμε οι υποχόνδριες μανούλες μας.. Όμως να θυμάστε, όσο πιο καθαρός και τακτοποιημένος είναι ένας χώρος, τόσο πιο ευρύχωρος φαίνεται. Προσπαθείτε να διατηρείτε το σαλόνι σας πάντα σε τάξη και να μην αφήνετε αντικείμενα, όπως περιοδικά, ρούχα, ή σακούλες μέσα στη μέση!

5. Άνοιξε.. πόρτα!!

Ανοίξτε τους χώρους, ενοποιήστε τους!Αν έχετε πόρτα στο σαλόνι καλό θα ήταν να την αφαιρέσετε. Μια κλειστή πόρτα οριοθετεί έναν χώρο και αυτόματα τονίζει τα τετραγωνικά. Όταν λοιπόν έχουμε να κάνουμε με λίγα μέτρα, προσπαθούμε να "κλέψουμε" λίγο χώρο και να ξεγελάσουμε το μάτι, ενοποιόντας χώρους. Αν θέλουμε όπωσδήποτε να έχουμε τη δυνατότητα να απομονώσουμε ένα δωμάτιο ή εναν χώρο καλό είναι να προτιμήσουμε μια συρόμενη και όχι μια σταθερή πόρτα.

6. Φως, φως, φως!

Επιτρέψτε στο φυσικό φως να εισέλθει μέσα στο χώρο. Θα εκπλαγείτε με το πώς θα «ανοίξει» το εσωτερικό και θα φαίνεται μεγαλύτερο. Αν δεν έχετε μεγάλα ανοίγματα στο σαλόνι σας, χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες. Μην φορτώνετε τον χώρο με πολύχρωμες ή σκουρόχρωμες κουρτίνες που θα κλέψουν από τον φυσικό φωτισμό.Ο τεχνητός φωτισμός είναι επίσης σημαντικός. Πέρα από τον κεντρικό, τοποθετήστε και επιμέρους, δίνοντας έμφαση σε γωνιές και αντικείμενα του χώρου. Είναι πολύ σημαντικό, τόσο στην κρεβατοκάμαρα όσο και στο καθιστικό, η ένταση του φωτισμού να ελέγχεται ανάλογα με τη διάθεσή σας.

7. Καθρέφτη καθρεφτάκι μου..!

Last but not least! Ένα παλιό κόλπο, αλλά πάντα αποτελεσματικό: κρεμάστε έναν καθρέφτη στον τοίχο. Όσο μεγαλύτερος ο καθρέφτης τόσο καλύτερα. Ακόμα και ένας μεγάλος καθρέφτης δαπέδου, είναι ιδανικός για έναν μικρό χώρο, θα δώσει βάθος στο δωμάτιο και θα ανοίξει ακό περισσότερο το περιβάλλον. Tip: Ένα κόλπο για ακόμα περισσότερο φως και βάθος, είναι να τοποθετείτε καθρέφτες μπροστά στις πηγές του φωτισμού. Ένας καθρέφτης μπροστά από ένα φωτιστικού ή απέναντι από την μπαλκονόπορτα, θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται πολύ πιο ευρύχωρος!

Εφαρμόστε τα tips μου και στείλτε μου φωτογραφίες από τα αποτελέσματα. Μέχρι το επόμενο θέμα, σας φιλώ και να θυμάστε: Be {you}nique!!!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page