top of page

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΠΑΛΛΕΤΕΣ..

Γεια σας, γειά σας! Ξέρω οτι το σημερινό μας θέμα, θα ενδιαφέρει τους περισσότερους από εσάς, αφού είναι πολύ in και πολύ οικονομικό!! Διακόσμηση με παλλέτες λοιπόν.. Με αυτές μπορούμε να δημιουργήσουμε καναπέδες, διακοσμητικά ακόμα και κρεβάτια!! Σιγουρευτείτε λοιπόν οτι έχετε στο σπίτι βερνίκι, γυαλόχαρτο, καρφιά και γυαλιτικό κερί και πάμε να ξεκινήσουμε!!

Η αρχική χρήση μιας παλλέτας προορίζεται συνήθως για την μεταφορά αντικειμένων σε εργοστάσια, φορτηγά κλπ.. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να κάνουμε όταν προμηθευόμαστε μια παλλέτα είναι να την καθαρίσουμε. Τα ξύλα αυτά είναι συνήθως πολύ ανθεκτικά, όμως η επιφάνεια τους είναι πολύ τραχειά και κάποιες φορές τυχαίνει να είναι και μουχλιασμένα λόγω της κακής ποιότητας των χρωστικών ουσιών, που συνήθως είναι και επιβλαβείς. Φυσικά στις μέρες μας, υπάρχουν στο εμπόριο επξεργασμένες, γυαλισμένες παλλέτες που θα τις βρείτε όμως σε πιο υψηλή τιμή.

Αν λοιπόν επιλέξετε μια ακατέργαστη παλλέτα, η διαδικασία είναι απλή..Με ένα γυαλόχαρτο τρίβετε την επιφάνεια μέχρι να είναι λεία η επιφάνεια του ξύλου. Στη συνέχεια είτε την βάφετε σε όποιοδήποτε χρώμα θέλετε με μια απλή μπογιά νερού, είτε την περνάτε απλά με το γυαλιστικό κερί αν θέλετε να διατηρήσετε ακέραιο το χρώμα του ξύλου.

Από τη στιγμή που έχουμε τις παλλέτες μας καθαρές και στο χρώμα που θέλουμε μπορούμε με αυτές να δημιουργήσουμε από έπιπλα μέχρι ράφια για τον τοίχο, βιβλιοθήκες, παπουτσοθήκες και οτι άλλο θέλουμε!

Σαλόνι

Coffee table:

Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ έυκολα ένα τραπεζάκι για το σαλόνι μας, απλά αναποδογυρίζοντας μια παλλέτα και τοποθετώντας 4 ροδάκια στο κάτω μέρος. Αν θέλουμε ένα όχι τόσο χαμηλό τραπέζι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να καρφώσουμε 2 παλλέτες μεταξύ τους. Προσθέτοντας στο επάνω μέρος ένα γυαλί, έχουμε αυτόματα ένα πολύ μοντέρνο έπιπλο που ξεχωρίζει από τη μαζική βιομηχανοποίηση των επίπλων που πωλούνται στα καταστήματα. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε παρόμοιες κατασκευές για άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα ένα έπιπλο τηλεόρασης..

Καναπές:

Με τις παλλέτες επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό καναπέ. Τοποθετώντας όσες παλλέτες θέλουμε ενωμένες κατα μήκος, ανάλογα με το πόσο μακρύς θέλουμε να είναι ο καναπές μας, καθ'ύψος, ανάλογα πόσο χαμηλός ή ψηλος θέλουμε να είναι, έχουμε απλά και εύκολα τον ιδανικό καναπέ προσαρμοσένο στα μέτρα μας και στις απαιτήσεις του κάθ

ε σαλονιού. Βάλτε μεγάλα αφράτα μαξιλάρια για μεγαλύτερη άνεση και στο κάτω μέρος αλλά και στην πλάτη. Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κάτω μέρος της παλλέτας για να βάλετε βιβλία, περιοδικά ή οτι άλλο θέλετε!

Στον ίδιο χώρο ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού σας θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πρωτότυπο διακοσμητικό τοίχο από παλλέτες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξεχωρίσετε τις σανίδες από τις παλλέτες, και να τις τοποθετήσετε στον τοίχο μέχρι να καλυφθεί τελείως. Αυτή η λύση θα δώσε έναν πολύ ξεχωριστό τόνο στο σαλόνι σας. Με τις διαφορετικές αποχρώσεις του ξύλου, ο τοίχος θα αποκτήσει μια μοναδική προσωπικότητα.

Με την ίδια λογική μπορούμε να δημιουργήσουμε έπιπλα για όλους τους χώρους του σπιτιού. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ιδέες για βιβλιοθήκες, ράφια για την κουζίνα, ακόμα και κρεβάτια!!Ξεκινήστε λοιπόν να συλλέγετε παλέτες και φτιάξτε ξεχωριστά, οικονομικά και μοντέρνα έπιπλα για το σπίτι σας. Καλή διασκέδαση!!

Εφαρμόστε τα tips μου και στείλτε μου φωτογραφίες από τα αποτελέσματα. Μέχρι το επόμενο θέμα, σας φιλώ και μην ξεχνάτε: Be {you}nique!!!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page